מתכון לחינה

כל מי שמתכנן אירוע חינה כבר יודע היטב, שחובה להכין חינה, לכן הכנתי לכם מתכון לחינה מוצלחת כמו שרק מלך החינה מכיר.

המתכון הסודי של מלך החינה

החלק החשוב ביותר באירוע חינה, הוא כמובן טקס החינה עצמו, מה שאומר שחייבים שתהיה לכם חינה בטקס בכדי למרוח לאורחים ולבני הזוג.

דבר נוסף חשוב הוא לפני שאתם מתחילים להכין, קחו בחשבון שכתמים של חינה מהבגדים מאוד קשה להסיר, נסו לשים סינר שישמור על הבגדים, וגם עדיף להשתמש בכלי פלסטיק חד פעמי, מה שהיום ניתן למצוא לא מעט קערות פלסטיק מכובדות ויפות שיכולות להתאים לחינה.

כל עדה והמנהגים שלה

לכל עדה יש את המנהגים שלה בנוגע לחינה, אצל העדה ההודית, נהוג לקשט את הידיים בעיטורים יפים של חינה, ויש לא מעט אמנים שזה התפקיד שלהם, הם נמצאים בחינה ומכינים ממש עיטורים מדהימים של חינה וגם מקשטים את הידיים של כל האורחים באירוע, באירועים כמו חינה מרוקאית נהוג למרוח את החינה בנדיבות במרכז הידיים של החתן והכלה, ולאחר מכן נוהגים למרוח חינה על הידיים של האורחים.

מי צריך להכין את החינה ?

האמת שניתן פשוט להזמין חינה מכל מיני נשים שזה העבודה שלהן, אם אתם רוצים לחסוך את התהליך, אבל ההמלצה שלי היא באמת להכין את החינה, מדובר על עבודה לא מורכב בכלל ואפשר בקלות להכין את החינה, בשביל זה הכנתי לכם גם מדריך מלא שמסביר כאן איך להכין חינה, אבל אם חשוב לכם מי מכין את החינה, אין לזה משהו קבוע, אבל לאישה שמכינה את החינה יש המון משמעות, היא צריכה להיות אישה הגונה, עם לב טוב ומישהי ששמה הולך לפני במידותיה הטובות, ומה שרוצים שיקרה זה שהתכונות הטובות של האישה שמכינה את החינה יעברו עם ברכה שלה גם לבני הזוג.

איך יודעים את הכמויות של החינה ?

ראשית חשוב לציין כי הניסיון שלי לימד שבדרך כלל באירועי חינה יש בין מאה ל מאה חמישים מוזמנים, אחרי הכל שאנשים מזינים תלבושות לחינה זה גם כמות האנשים שהם מצפים שיגיעו לחינה.

כמובן שאם יש לכם אירוע יותר גדול, אפשר פשוט להוסיף ולהכפיל את הכמויות בהתאם לכמות המוזמנים.

המצרכים הדרושים להכנת חינה (לכמות של 100-150 מוזמנים)

1 קילו של אבקת חינה, יש שני סוגים של אבקת חינה, או אבקה שחורה או אדומה, את אבקת החינה אפשר להשיג בכל חנות תבלינים.

3 שקיות של תה – תה רגיל, מומלץ מאוד להימנע מתה בכל מיני טעמים שיש היום, רק תה רגיל ופשוט, התה הוא בכדי שיהיה צבע לחינה.

5-7 כפיות של מי ורדים, התפקיד של מי הוורדים הוא בשביל הריח, שימו לב נסו בהתחלה להשתמש ב 5 כפיות של מי וורדים, אם הריח לא מספק אתכם, הוסיפו לקראת הוסף עוד שני כפיות וערבבו שוב.

ורד אדום אחד, רק אחד וחשוב מאוד בצבע אדום.

5 כפיות של ערק, ניתן להשתמש גם בפחות מ 5 כפיות, 3 כפיות יכולות להספיק, אבל צריך ערק בשביל שיהיה אלכוהול וריח אניס קליל בתוך העיסה.

לקישוט של החינה :

מתכון לחינה סוכריות דרזה

אפשר להוסיף 2 נרות גדולים ומיוחדים בסוף בכדי לקשט את החינה, או 5 נרות קטנים ומיוחדים, כאן זה לפי הבחירה העיצובית שלכם.

סוכריות דרז'ה, יש סוכריות דרז'ה צבעוניות, אבל אני נתקלתי לאחרונה גם בכאלו שהצליחו למצוא סוכריות דרז'ה בצבע כסף וזהב, אם מצאתם כאלו אני חושב שזה באמת יפה ומיוחד וכדאי להוסיף.

מתכון לחינה של המלך – ניגשים להכנה

אחרי שיש לכם את כל המצריכים מה שנשאר לעשות הוא פשוט להתחיל בהכנה.

(אני חייב רק בדיחה קטנה לפני שאני מתחיל בדרך ההכנה : "איך מתחיל ספר בישול מרוקאי ? … קודם כל תירגעי … 😊 , אני מרשה לעצמי לספר בדיחות על מרוקאים, כי אני בעצמי יוצא העדה המרוקאית, אבל אם יש מישהו שנפגע אני מצטער, זאת רק בדיחה)

יש להרתיח קנקנן של מים, להביא לרתיחה מלאה, ממש שהמים מבעבעים ורותחים בשיא העוצמה.

אחרי שהמים בקנקנן רותחים, מוסיפים את התיונים, את מי הוורדים ואת הערק לתוך המים.

אחרי ערבוב של כל המצרכים יחד בתוך המים, יש להוסיף את אבקת החינה לתוך המים תוך כדי ערבוב.

ממשיכים לערבב את החינה עד שהיא הופכת להיות ממש כמו בצק.

אחרי שהחינה הפכה להיות בצקית, יוצקים אותה לתוך קערה מנוחשת או לתוך סיר אחר, אם אתם רוצים ליצוק אותה לתוך פלסטיק, מומלץ להמתין עד שהעיסה תתקרר ורק אז להעביר אותה לתוך קערת הפלסטיק.

הגשת העיסה של החינה :

אם מדובר על חינה טוניסאית, חובה להוסיף צמח רוטה (פיגם מצוי) שזה מרכיב בעדה הטוניסאית שנחשב לחובה נגד עין הרע, אחרי שמעבירים את העיסה לכלי שבו רוצים להגיש את החינה, מה שנשאר זה רק לקשט, בני העדה הטוניסאית יוסיפו את עלי הפיגם המצוי, וכל עדה את הקישוטים לפי המנהגים שלה, בכל העדות נהוג להוסיף סוכריות דרז'ה לאחל חיים מתוקים לבני הזוג, אם אתם בני העדה ההודית נהוג גם להוסיף מטבעות זהב שמסמלות פרנסה טובה ושפע של פרנסה, ואת הנרות יש לשים במרכז העיסה בשביל לאחר לזוג שיהיה להם אור ושמחה.

מתכון לחינה
זמין 24/7