אחד המאפיינים הבולטים ביותר של כל אירוע חינה, הוא קודם כל הצבעים והשמחה, בכל עדה שחוגגת חינה אנו נראה המון צבעים.

אבל מעבר למסורת של מאות שנים שנמשכת בכל עדה, יש עוד מאפיין בולט והוא כמובן שמלווים את הזוג הטרי לחינה תוך כדי מתוקים.

והמתוקים הם כמובן המון עוגיות לחינה, בשביל שתוכלו להתכונן לחינה בצורה הטובה ביותר, הבאתי לכם הפעם מתכון לעוגיות לוקום של מלך החינה.

שימו לב שרבים חושבים שעוגיות הלוקום אלו עוגיות שיש להוסיף להם חמאה, וזה מה שהופך אותן לחלביות, המתכון הפעם הוא בכשרות פרווה.

את החמאה תחליף מרגרינה בטעם חמאה, זה בגלל שבכל אירוע מוגשות מנות בשריות, בשביל לא ליצור מצב של אי שמירה על כשרות, נכין אותן פרווה.

מצרכים לעוגיות לוקום

מרגרינה בטעם חמאה – חבילה אחת של 200 גרם

2 ביצים בגודל L לפחות

4 כפות סוכר (לא גדושות מאוד, עדיף שטוחות)

3 כוסות של קמח תופח

רחת לוקום (עדיף לוקום בצבע אדום, אפשר גם לגוון במספר צבעים).

אבקת סוכר בכדי לקשט בסיום מעל העוגיות.

הכמות שתצא היא בערף 35-40 עוגיות.

ההכנה :

שלב 1 :

יש להמיס את המרגרינה בטעם חמאה במיקרוגל, אבל בדגש לא להפוך אותה ליותר מידי מימית, כלומר לא צריך להמיס אותה עד הסוף.

שלב 2 :

יש לערבב את המרגרינה הממוסת ביחד עם הביצים ועם הסוכר, לאחר שהמרגרינה והביצים עם הסוכר הפכו לתערבות אחידה, מתחילים להוסיף את הקמח התופח. (אם העיסה הסופית יוצאת מעט דביקה, אפשר להוסיף עוד מעט קמח בהדרגה ובהתאם לצורך).

שלב 3 :

את הבצק המוכן, מחלקים לשני חלקים ומרדדים, לאחר הרדוד לוקחים צלחת (או כל כלי עגול אחר) מסמנים וחתוכים בצורה עגולה.

את הרדוד העגול שיצא, מחלקים למספר משולשים (כמו פיצה) אפשר ל 8 או ל 6 תלוי בגודל העוגיות שרוצים לקבל.

שלב 4 : (השלב המשולב)

בשלב זה עושים שני פעולות, הפעולה הראשונה היא לחלק את הלוקום לקוביות, את הקובים שהתקבלו מותחים בידיים לארוך.

יש כאלו שנוהגים גם לגלגל את הלוקום וליצור ממנו נקניק.

אחרי שהלוקום מתוח יש להניח אותו בחלק הרחב יותר של המשולש ולהתחיל לגלגל כלפי פנים, ומתקבל קונוס.

שלב 5 :

מנחים על תבנית עם נייר אפייה לתוך תנור מחומם ב 180 מעלות, למשך לא יותר מ 20 דקות. (שימו לב שגם 15 דקות יכולות להספיק, יש לשים לב לפי סוג התנור והעוצמה שלו).
ברגע שיש השחמה של הבצק, אפשר להוציא אותו מהתנור, לשים לב ולעקוב במשך כמה דקות שהבצק מוכן היטב.

שלב 6 :

לתת לעוגיות מעט להתקרר ולהוציא אותן מהתנור, לאחר מכן לפזר מעט אבקת סוכר מעל העוגיות ושיהיה בתאבון.

לסיכום :

מחפשים מתכונים מעולים, כנסו לכל המתכונים של מלך החינה, שיהפכו לכם את האירוע למתוק במיוחד.